Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Σκέψεις: Το κύκνειο άσμα!



Καλησπερα καλησπερα

Λενε πως ο ερωτας είναι τυφλος και δεν εχει λογικη. Εγω ειπα ναι καθως το εζησα από πρωτη ματια. Ειμαστε φτιαγμενοι από σαρκα και όμως πολλες σχεσεις που εχουμε με ανθρωπους που αγαπαμε είναι μαρμαρινες. Πως γινεται αυτό? Ισως ο εγωισμος να προδιδει τους εαυτους μας και να χανουμε την επαφη μας με τον συνανθρωπο. Για εμας υπηρχε η αγαπη, μονο που την εβλεπε ο καθενας από άλλη οπτικη γωνια. Ετσι λογω της διαφορετικοτητας που ειχε βρεθηκε μια πινακιδα στο δρομο οπου εγραφε “Εδώ χωριζουν οι δρομοι σας“. Και ετσι εγινε, ειχαμε  πει ότι δεν θα αφησουμε την διαφορετικοτητα να χαλασει όλα αυτά που ζησαμε, αλλα όπως περνουσε ο καιρος , δυστηχως δεν γινοταν αλλιως. Σε καποια στιγμη το εβλεπα να ερχεται.  Hταν κατι που ερχοταν από μονο του και κάθε φορα που τσακωνομασταν μας προειδοποιουσε. Ειχες πει ότι δεν αφηνες κανεναν ερωτα να πατησει πανω αλλα αυτό δεν μας το εγγυάται κανεις. Επισης ειχες πει ότι δεν ειχες κανεναν αλλον ανθρωπο που σε αγαπησε τοσο πολύ μα ολο και καποιος θα βρεθει στο μελλον να σε αγαπησει πιο πολύ από μενα και να σου δωσει αυτά που σου αξιζουν. Εγω αντιστοιχα ειχα πει ότι δεν πρεπει να καταστρεψουμε αυτό που αγαπαμε και όμως να που μερικες φορες χρειαζεται ώστε να κλεισει ενας κυκλος και να ανοιξει ενας νεος. Όλα τοσο ομορφα λογια που βγαινουν εκεινη τη στιγμη μα το μελλον φερνει διαφορετικα πραγματα.
Δυστηχως και σενα σε πληγωσα και σε πιεσα μπροστα στο ρομαντισμο που δεχτηκες αλλα δεν μπορεσες να συμβαδισεις σε αυτό που προσδοκουσα. Με ειδες σαν ένα καλο φιλο και εγω σε ειδα σαν το άλλο μου μισο. Καλυτερα που δεν βρεθηκαμε μεσα στο καλοκαιρι. Γιατι σιγουρα θα σου ειχα κανει προταση για σχεση ειτε στη βουδαπεστη με ένα ρομαντικο δειπνο σε κρουαζιεροπλοιο πανω στις οχθες του δουναβη ειτε στη κ****η με λατιν χωρο ερωτικη μουσικη και από πισω πυροτεχνηματα και πολλα μπαλονια στον αερα γεματα καρδουλες όπως το ειχα σχεδιασει.
Ο σεπτεμβρης ηταν ενας δυσκολος μηνας για μενα  καθως τριγυρνουσε το μυαλο μου εκεινη η τελευταια συνομιλια που ειχαμε στο τηλεφωνο αλλα και τα οσα διαδραματιστηκαν στο παρελθον. Οι σκηνες περνουσαν από διπλα σαν να συνεβεσαν εκεινη τη στιγμη..  Επηρεασμενος από την συναισθηματικη φορτιση εγραψα ένα τραγουδι  και επισης το πρωτο μου ποιημα επηρεασμενος από σενα. Τετοιες καταστασεις ζουμε ολοι μας πανω κατω και φανταζομαι και εσυ ισως σε χειροτερη φαση.Μην δωσεις τοση σημασια καθως τα εγραψα περιν 3 μηνες. Δεν ηξερα τι τιτλο να βαλω και ετσι εβαλα την ημερομηνια που το εφτιαξα. Αναθεωρησα πολλα πραγματα μετα από αυτό εγινα πιο σοφος,  αλλα ο ερωτας είναι τοσο τυφλος που δεν σε αφηνει μερικες φορες να εξελιχτεις σαν ανθρωπος.
Ηταν το καλυτερο που επρεπε να ειχε συμβει παρολο που για μενα ηταν μια σκληρη πραγματικοτητα αλλα πρεπει να ειμαστε πολλες φορες δυνατοι και να τη δεχομαστε ώστε να συνεχισουμε στη ζωη μας.
Για σενα θα ειμαι άλλος ένας αντρας που σε ερωτευτηκε και περασε από τη ζωη σου για μενα θα λεω ότι καλυτερα που εφυγες και ας μην μου αρεσει. Ηταν τα 2 πραγματα που ηθελα να αποφυγω στη ζωη μου, και όμως μου χτυπησαν την πορτα και τα υποδεχτηκα. Ετσι είναι η ζωη μας, αλλωτε ευχαριστες αλλωτε δυσαρεστες στιγμες μα πανω από όλα απροσμενες εκει που δεν το περιμενουμε. Δεν εμαθα ποτε το λογο γιατι δεν ηθελες να γινει κατι παραπανω και ουτε προκειται.. εσυ μπορεις να εχεις οποιον αντρα θελεις.
 Τελικα το να εχεις ψυχη και να εισαι ρομαντικος στις μερες μας (όπως ενας ιχθυς) αυτα από μονα τους μαλλον δεν φτανουν . Ηδη  εχω ξεκινησει τη νεα μου προσωπικη ζωη και εχω αποφασισει να τη φτιαξω όπως τη θελω και όπως μου αρμοζει. Από οσο συνεβησαν κατι κερδισα, γνωσεις εμπειρια μα πανω από όλα την εκτιμηση ενός ανθρωπου που αγαπησα πολύ. Αν και θα ηθελα να ειχαμε συχνη επικοινωνια δεν το επιδιωκω καθως δεν θελω να ξαναζησω αυτό το αποτελεσμα του Σεπτεμβρη που είναι ψυχοφθορο κρυβει πολύ πονο και ευχομαι πραγματικα να μην το ζει κανεις.. Ότι εμαθα εμαθα. Δεν μετανιωνω για κατι καθως όλα γινονται για καποιο σκοπο και εξαλλου δεν πρεπει να αρνηθουμε αυτό που ζουμε.. Ηδη εχω ξεκαθαρισει καποια πραγματα στον εαυτο μου
Αυτή η επιστολη θα είναι το κυκνειο ασμα μεσα από τα γραμματα που σου εχω στειλει..Μετα από αυτό δεν θα υπαρχουν γραμματα με γλυκα ποιηματα και στιχους, ουτε τηλεφωνηματα με γλυκολογα γεματα  ερωτες
. Μας λενε πολλες φορες κανε αυτό που λεει η καρδια σου και εγω αυτό μολις εκανα. Σου εστειλα  αυτή την επιστολη με αφορμη το τραγουδι και το ποιημα που εχω γραψει αλλα  και να βγαλω τις σκεψεις μου προς τα εξω που με τυρρανουσαν και δεν προλαβα να σου τα πω στο τελευταιο τηλεφωνημα. . δεν ξερω αν εκανα σωστα η λαθος που εστειλα αυτή τη επιστολη αλλα σιγουρα κανω αυτό που λεει η καρδια μου. Το μονο που ελπιζω είναι να μην σε ενοχλω.. Ολα τα ομορφα που εγιναν δεν θα τα ξεχασω καθως είναι αυτά που μενουν στη ζωη μας, όμως θα πρεπει να κοιταξουμε το μελλον και να συνεχιζουμε τη ζωη μας με κεφι και φαντασια.
Καλη συνεχεια λοιπον σε αυτό ταξιδι που λεγεται ζωη και σε οποιο λιμανι σταματησεις παρε τα θετικα ώστε να γεμιζεις με χαρα τη ζωη σου αλλα και τους ανθρωπους που είναι διπλα σου και αγαπας.. Θα κρατησω τις ωραιες στιγμες, όλα τα ομορφα παραμυθια τελειωνουν και  δυστυχώς μερικα από αυτά δεν εχουν ευχαριστο τελος.


Και λιγο χιουμορ 


7 σχόλια:

  1. Καλησπερα Κατεριναααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορείς να φανταστείς τι συναισθήματα με κατέκλυσαν μόλις διάβασα αυτές τια απρόσμενες σκέψεις σου...Και για μένα τελείωσαν όλα πριν καν αρχίσουν με ένα τηλεφώνημα στα τέλη αυγούστου...Βλέπεις οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν αυτό το κάτι παραπάνω να γίνει μεταξύ μας.Χωρίς να μου δωθεί η ευκαιρία να του πω όλα αυτά που ένιωσα από το διάστημα που τον γνώρισα,όλα αυτά που σκέφτηκα,όλα αυτά που θα θελα να έκανα μαζί του.χωρίς επίσης να ξέρω αν όντως και εκείνος ένιωσε έστω και κάποια πιο έντονα πράγματα για μένα ή απλά ήμουν μία ακόμη από αυτές που πέρασαν από τη ζωή του,ζήσαν κπ στιγμές,ανταλλάξαν μερικά μηνύματα και τηλεφωνήματα κ σε εκείνο το τελευταίο τηλεφώνημα έκλεισε το τηλέφωνο σκεφτόμενος ε και τι έγινε?πάμε για άλλα όπως ξέρω ότι έκανε με όλες τις προηγούμενες...
    Όπου και να σαι, με όποια και να σαι να σαι καλά και ας ακόμη έρχεσαι στον ύπνο μου να με βασανίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα nikeli και καλη χρονια!

    Ειναι καποια πραγματα που τα εχουμε περασει λιγο πολυ ολοι μας αλλοι ιδιες καταστασεις και αλλοι παρομοιες. Αλλοι εχουν εκφρασει αυτο που αισθανονται αλλα δεν μπορουν να το χαρουν καθως ο καθενας σκεφτεται διαφορετικα για τον αλλον και αλλοι δεν εχουν προλαβει να βγαλουν προς τα εξω αυτα που αισθανονται. Το αποτελεσμα ειναι σχεδον το ιδιο και αυτο που εχει σημασια μετα απο αυτο ειναι να συνεχιζουμε και να αφησουμε πισω μας το παρελθον. Γιατι η ζωη συνεχιζετε και πρεπει να κοιταμε μπροστα. το χαμογελο ειναι ο καλυτερος γιατρος και η καλη διαθεση. Αργοτερα στη ζωη μας θα ερθουν και τα ομορφα πραγματα που περιμενουμε.

    Και η ζωη συνεχιζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ομορφο αυτο που εγραψες..
    τελικα δεν ειναι ολοι οι αντρες γουρουνια :P
    :D συνεχισε να γραφεις και να μας εκπλήσσεις!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα

    Πολλες φορες επειδη εχουμε ζησει ασχημες στιγμες με το αντιθετο φυλο βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι το οποιο ειναι λαθος

    Ουτε ολοι οι αντρες ειναι γουρουνια αλλα ουτε ολες οι γυναικες ειναι μαζοχες! :)

    Ναι βεβαια οι περισσοτεροι εχουνε χαλασει αλλα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος



    Σε ευχαριστω Λειρα για τα καλα σου λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή